Selecteer een pagina

DOG WALK -TRAINING - COACHING

OVER MIJ

eSTHER VAN hOOGDALEM

‘Dogs do speak,

but only to those who know how to listen’

Omgang met honden

Met de paplepel ingegoten

Als jong meisje van 11 jaar oud wandelde ik al met een duitse dog en twee mixbreeds rond. De omgang met honden fascineert mij enorm en is mij met de paplepel ingegoten. De combinatie met ons mensen, hoe honden nadenken en leren blijft een mooi gegeven en iets om over na te denken. Bij ons wonen altijd meerdere honden van jong tot oud in huis die als pup of als herplaatser zijn gekomen. iedere hond is verschillend en heeft een eigen karakter,  daarom kijk ik graag individueel naar iedere hond.

Met Australian Shepherd Nikki en de Border Collies Tess, Senn en Bobbi beleven wij veel avonturen. De honden gaan bijna altijd mee op vakantie, vinden het heerlijk om te wandelen, spelen en rennen en wij hebben vooral heel erg veel plezier samen. Oh ja…… de Border Collies werken ook nog met schapen. Vooral de combinatie van samen wandelen, leren en plezier maken ligt mij erg goed. Hier komt dan ook de Learn & Fun vandaan.

Werken met honden

Mijn leven – mijn passie

Mijn naam is Esther van Hoogdalem en samen met mijn man John en onze vier kanjers van honden, wonen wij in het mooie Gorinchem.

Ooit ben ik gestart met het werken met dieren, door naar sales en zelfs lang blijven steken in de verzekeringen, bank en finance wereld. Ik werkte in mijn vrije tijd al vele jaren met mijn Border Collies op een boerderij met schapen.

Met een berg vol ervaring, was ik uiteindelijk zo stoer om mijn hart te volgen en heerlijk fulltime buiten te kunnen werken om van mijn passie mijn werk te maken…. en zo is DOG WALK Learn & Fun ontstaan. Een honden uitlaatservice gebaseerd op basis van vertrouwen en respect, eentje waar ik mijn eigen honden aan mee zou durven geven! 

Respect & Vertrouwen

Het is niet voor niets mijn passie voor deze dieren

Inmiddels train ik al meer dan 25 jaar met heel veel passie en succes mijn eigen honden en die van anderen in diverse sporten en werk op hoog niveau, waar zij meerdere Nederlands Kampioenschappen en vele mooie prijzen op hun naam hebben staan. Mede dankzij mijn Border Collies werk en train ik nu inmiddels al meer dan 10 jaar in het schapen drijven. Hier in is te zien hoe mooi een samenwerking tussen mens en hond kan zijn, wanneer deze tot stand is gekomen op basis van respect en vertrouwen.

Tijdens het werken en trainen met honden heb ik geleerd hoe belangrijk een balans tussen fysieke- en mentale stimulatie is. Dit maakt de hond niet alleen voldaan en gelukkig, maar ook aangenamer in de dagelijkse omgang. Dit is het bijzondere aspect wat ik graag extra toe pas in de uitlaatservice!

Wandelen met grote groepen honden is voor mij vanzelfsprekend, dit doe ik al meer dan 25 jaar met mijn eigen en grote gemixte roedels in de uitlaatservice. Ik geniet iedere dag volop van alle honden die mee wandelen en ben trots op de ontwikkelingen die zij laten zien. Het is niet voor niets mijn passie voor deze dieren, waar ik heel erg enthousiast van wordt. 

Love respect trust

Balans tussen fysieke en mentale stimulatie

Vertrouwen

respect

balans

LIefde

passie

Communicatie

Enthousiasme

Plezier

Studie

Honden, honden en nog eens honden

Over gedrag en gezondheid bij honden is altijd veel te lezen en te leren. Ik vind het persoonlijk een must om jezelf regelmatig bij te scholen. Extra medische kennis heb ik opgedaan  aan de Silverlinde, waar ik een jaar veterinaire natuurgeneeskunde heb gestudeerd

Andere hond gerelateerde opleidingen en cursussen zijn o.a.: Kynologisch instructeur, hondencoach, hondenuitlaatservice, Advanced Photonic Therapy, EHBO, aromatherapie, fytotherapie, sportmassage, balans en coördinatie, puppy gym, jonge honden en beweging, zelfbeheersing en vertrouwen en nog te veel cursussen om op te noemen in beweging, groei, gedrag en verdieping in verschillende rassen. 

mooie balans

Geen geheim recept

Ik geloof er in dat iedereen een mooie balans kan vinden en daarom help ik zoveel mogelijk honden en baasjes dat te vinden. Ik heb geen geheim recept, maar iedere hond en ieder mens is anders en daarom kijk ik graag individueel naar jou situatie en je hond.

Samen met jou kijk ik naar wat jij (en eventueel je partner en gezin) en je hond nodig hebben om weer gelukkig te kunnen zijn. Want als je hond problemen heeft, kan dit op vele andere vlakken in je leven doorwerken. 

Waar loop je tegenaan, wat zou je graag anders willen en wat zijn je verwachtingen. Vanuit daar gaan wij kijken wat voor jullie fijn werkt.

Ben je geïnteresseerd in wat ik voor je kan betekenen?

 Coaching

Ik help honden en baasjes

om weer een team te worden

Het meeste heb ik mogen leren in de praktijk van de honden zelf. Honden geven zoveel informatie af. Door de vele honden bij ons gewoond hebben en de honden die ik heb mogen trainen leer je zo ongelooflijk veel. Over hun communicatie, denken en doen.

Door mijn interesse in andere manieren van trainen, wat doen andere trainers en coaches, heb ik inmiddels mijn eigen stijl en manier gevonden. Ik heb kunnen leren wat rust voor de hond maar zeker ook voor de baas kan betekenen. Honden hebben sturing en leiderschap nodig. Maar hoe doe je dit op de juiste manier, zodat je een mooie band met je hond kan opbouwen die gaat over liefde, respect en vertrouwen. 

Inmiddels bestaat mijn bedrijf uit veel meer dan alleen het wandelen en trainen met de roedels. Al een aantal jaren begeleid ik naast mijn uitlaatservice ook honden en hun baasjes om weer een team te vormen, waarbij het doel is om zowel de hond als eigenaar te laten groeien en de relatie te verbeteren

MAAK EEN AFSPRAAK

+316 393 20 769

  

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m Vrijdag:

09.00 uur  – 17.00 uur

 

Adres

Esther van Hoogdalem

Gorinchem

info@learnfun.nl

 

error: Content is protected !!